La logística sanitària després de la pandèmia, tema central del VIII Congrés CEL de Logística Sanitària

El VIII Congrés de Logística Sanitària, organitzat pel Centre Espanyol Logística, CEL, el passat 17 de novembre de manera presencial en les instal·lacions de l’Hospital General Universitari, va complir les expectatives dels més de 100 assistents que van assistir.

La temàtica del congrés es va centrar en la recuperació i els entorns volàtils o difícilment predictibles. Els ponents van mostrar la seva experiència, les lliçons apreses durant la complexa situació viscuda als hospitals durant la pandèmia, així com els principals reptes que hauran d’assumir a curt termini.

Ana Hérranz, cap de secció farmàcia hospitalària de l’Hospital Gregorio Marañón, va centrar la seva exposició en la necessària transformació que “ha de dur a terme la logística farmacèutica per a aconseguir redistribuir els medicaments a aquells pacients que realment ho necessiten” i Joseba Barroeta, gerent del mateix hospital, va destacar el treball intens dels professionals sanitaris i logístics durant la pandèmia, “situació que ens ha servit per a adaptar-nos i enfrontar-nos el nou entorn amb una altra perspectiva”.

En la seva intervenció, en Francisco Javier Pozuelo Galán, guanyador del Premi CEL Logística Sanitària 2020, va explicar de quina forma s’utilitzen les plataformes logístiques digitals per a gestionar consums i comandes osteosíntesis automatitzada.

Cristobal Morán Medina, manager de NTT Data Europe, va explicar la importància de la captura de dades mitjançant RFID. La següent ponència va ser a càrrec d’en Pablo Salazar, especialista en solucions logístiques de SAP, que va abordar l’ajuda que suposa un alt nivell de digitalització en la gestió diària de la logística hospitalària.

El Congrés també va comptar amb la participació de Mar Arenas Carretero, supervisora de quiròfans d’urgències de l’Hospital La Fe; Julio Alonso Leal, cap de servei de compres i logística de l’Hospital Gregorio Marañón i Josu Jiménez Idoeta, cap de servei d’enginyeria i manteniment àrea IV de l’Hospital universitari central d’Astúries, HUCA, qui va explicar com s’ha desenvolupat el procés d’integració logística d’aquest centre sanitari.

El gerent de Logaritme, Serveis Logístics, AIE, Albert Tarrats, va ser un dels participants de la taula rodona “Planificació i Execució de les Operacions Logístiques en entorns Vuca”, moderada per Xavier Calvo Sabrià, director de Desenvolupament de Nacex. Li acompanyaven en la taula, María Ramírez Gutiérrez, responsable Logística del Servei Andalús de Salut, Vicente Fernández Gómez, responsable d’Aprovisionament Integral del Servei de Salut Murcià i Martín Cribeiro, cap de servei d’Aprovisionament del Sergas.
Aquesta taula va ser un dels moments més destacats del VIII Congrés Logística Sanitària.

Altres articles que et poden interessar