Nou magatzem robotitzat a Logaritme

Com es garanteix que les vacunes arribin als centres de salut amb qualitat i seguretat?

Logaritme és la plataforma logística encarregada de la recepció, emmagatzematge i distribució d’aquests medicaments als centres vacunals de Catalunya.

Per fer-ho disposa d’un sistema innovador automatitzat i únic a l’Estat en condicions de temperatura controlada.

Logaritme compta amb un nou gran magatzem robotitzat dins d’una zona de fred de 2 a 8 graus. La implementació de 5 robots i l’ampliació de la cambra de fred fins a 300m2 i 10 metres d’alçada han permès triplicar la capacitat i rapidesa de la preparació de comandes. Aquest sistema optimitza l’eficiència i també la seguretat.

“Els robots han fet augmentar el nombre de comandes que podem preparar. De fet hem passat de 165 a més de 400 cubetes/hora.

Per altra banda la tecnologia minimitza la possibilitat d’error, ja que identifica i localitza en tot moment el contingut de les cubetes. I això és molt important en aquelles cubetes que venen compartimentades.”

 

Antoni Garcia

Director d’infraestructures de Logaritme

En tot el procés de preparació de les comandes és crucial controlar la cadena de fred.

“Les vacunes es descarreguen immediatament. Es fa un control de qualitat de cadascun dels lliuraments que fan els proveïdors al centre logístic. Es comprova la correcta temperatura del producte segons les indicacions del laboratori, la caducitat, el lot i la quantitat en unitats de cada vacuna. Després, els operaris realitzen en el temps mínim necessari, l’emmagatzematge dels productes dins de l’àrea robotitzada en la cambra.”

 

Toni Castillejo

Director d’operacions de Logaritme

El sistema garanteix en tot momemt la traçabilitat de les vacunes, oferint un servei de qualitat, excel·lència i seguretat. I això no només en l’emmagatzematge, sinó també en el transport i distribució als centres vacunals de Catalunya. Per fer arribar les vacunes s’utilitzen unes noves caixes isotèrmiques que ha adquirit la Secretaria de Salut Pública.

“L’ús de contenidors isotèrmics reutilitzables ens ha permés reduir l’impacte ambiental principalment per dos motius.

En primer lloc, perquè ja no utilitzem caixes isotèrmiques d’un sol ús i en segon lloc, perquè aquestes caixes mantenen la propietat del fred un mínim de 24 hores.

Això ens permet no haver d’utilitzar vehicles isotèrmics els quals contaminen més.”

 

Montse Martínez

Cap de Servei de Medicina Preventiva de la Secretaria de Salut Pública

Amb el nou magatzem robotitzat i la implantació de les caixes isotèrmiques, la Secretaria de Salut Pública i Logaritme aposten per la innovació i l’eficiència posant la logística al servei de la salut de les persones.

Altres articles que et poden interessar